onsdag, maj 03, 2006

Musiken och livet

Helt sjukt hur man kan få tillbaka så mycket minnen genom att lyssna på musik, vissa låtar förknippas ("ofrivilligt") med särskilda stadier och händelser i ens liv.
Mariah Carey är helt klart mellanstadiedisco, Greenday- Time of your life ger minnen av avslutningsmiddagen i 9an där den spelades och sjöngs av 3 killar med gitarr. Magnus Uggla- Första gången, midsommar -99, ett hus på landet och en hel bunt blivande gymnasister.

Lars Winnerbäck ger fina minnen av både gymnasietid och kärlek men också slutet på kärleken, där även Bon Jovi- Love hurts hittas.
Jewel- Hands, icke att förglömma, viktig låt. Kärlek där med, men av helt annat slag.. Saknad, rädsla och sorg.

"hallå igen, hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn' regnat bort? Jag borde ringt men att ringa nu känns lite fånigt och kort"


GooGooDolls- Iris, den jobbiga tiden i livet, någonstans innan Greenday och en bit in på kärleken, om man nu måste sätta ut den på en tidslinje. Har satt sina spår..

Phantom Planet- California, sommar, bad och mycket bilåkande med tjejerna hemma i Linköping. Berg eller Linghem? ;)

Andain-Beautiful things, sommar och värme, tid för eftertanke och sinnesro.

Winnerbäck- stort liv, liksom The Pretenders- I would walk 500 miles som inte kan annat än förknippas med inspark, blå overaller, hesa halsar (från en annan nollegrupp) och trubadurkväll på vätterstranden.


Skulle kunna fortsätta länge till men det är nog dom som betyder mest, som jag kommer på nu, 01.42 en tisdag (ja onsdag då).

1 kommentar:

Jonatan sa...

gillar mellanstadietiden bäst... meatloaf då? o bryan adams.. där kan man snacka om tryckare...